grzyby w wodzie
W Krakowie i okolicach

Temat: Zupy ;) Tu proszę podawać przepisy na zupy
Zupa grzybowa Składniki: garść suszonych grzybów; 2-2,5 litra wody; 1 kostka bulionu grzybowego; 1 średniej wielkości cebula; śmietana; mąka; sól; pieprz; kwasek cytrynowy; ugotowany makaron (np. łazanki, świderki, rurki). Przygotowanie: Grzyby umyć, zalać ciepłą wodą i moczyć, co najmniej 30 minut. Następnie grzyby w wodzie, w której się moczyły, postawić na niewielkim gazie, dodać bulion grzybowy oraz obraną i przekrojoną cebulę. Gotować ok. 45 minut. Z wywaru wyłowić ugotowane grzyby i cebulę, grzyby pokroić na wąskie paski, dodać z powrotem do wywaru. Zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki (jednak wciąż powinna mieć konsystencję rosołu), doprawić do smaku pieprzem, odrobiną soli i szczyptą kwasku cytrynowego. Zupa...
Źródło: softland.org.pl/index.php?showtopic=15781



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • amed.keep.pl

  • © W Krakowie i okolicach design by e-nordstrom