W Krakowie i okolicach | ||||||
Temat: Festiwal Kaszy i Żurawiny GRYCZAKI 2007 Temat: Nowy Łowiec !!! ...się do opinii Dominiki. Prenumeruję Łowca od 1983r, a i starsze numery są w moim posiadaniu. Co z tego że dzisiejszy jest kolorowy ( proszę pokazać dzisiaj miesięcznik, który nie jest kolorowy) skoro treści mało. Minęły czasy, kiedy z niecierpliwością czekałem na nowy numer,a dzisiaj? Na pewno niezastąpiony Kol. Maciej Łogin z zawsze trafnymi spostrzeżeniami ( szkoda że On jeden), jedyny piszący i znający się na tym co pisze w swej dziedzinie Grzegorz Russak, trochę odpowiedzi prawnika ( czasami za dużo interpretacji własnej) i co dalej? Połowa objętości to ogłoszenia i reklamy, trochę artykułów sponsorowanych, czasami trochę porad i to wszystko. Reasumując: należałoby oczekiwać od tak specyficznego czasopisma, aby był dla wszystkich myśliwych swoistym przewodnikiem w tej wspaniałej pasji jaką jest łowiectwo. Źródło: knieja.pl/forum/viewtopic.php?t=86 Temat: głupoty gadacie ...z przepisami. Trudne to, bo podaje takie nazwy i proporcje, że trzeba tłumaczyć z chińskiego na nasze. Ale mszę w Zakopanem będę pamiętał do końca życia. Górale, jak nikt inny, pokazali swoją wiarę. Musi podawać takie nazwy i proporcje bo bo one pochodzą z przed lat 150 a tym samym są dużo starsze. Teraz wszyscy zachwalają jakieś minestrone, gazpacho, charczo i to jest ciekawe, nawet bardzo ale należy pamiętać, że jak powiedział Grzegorz Russak w Polsce przepisów na zupy jest ponad pół tysiąca. A kto zna takie nazwy jak: becok, bryjka staropolska, chlebówka, gramatka, jusznik, kamuszka, ślepe ryby czy żarnióki. Źródło: forum.michalkiewicz.pl/viewtopic.php?t=15221 Temat: Newsy 2007 ...i agroturystyka. Kontynuacją tego tematu było wystąpienie Grzegorza Russaka, Prezesa Zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, który podkreślił olbrzymią rolę stworzenia oficjalnego systemu wyróżniającego żywność naturalną. Istnieją różne listy tradycyjnych produktów regionalnych, ale nie ma ogólnokrajowego systemu, który byłby rozpoznawalny nie tylko w Polsce, ale przede wszystkim na rynkach zagranicznych. Grzegorz Russak zaprezentował założenia takiego systemu, charakterystykę oraz warunki wytwarzania wyróżnianych produktów. Certyfikacja żywności naturalnej miałaby opierać się na ścisłej współpracy samorządów gospodarczych i terytorialnych. W dalszej części obrad Mieczysław Paradowski, Dyrektor Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich Ministerstwa Rolnictwa mówił o krajowym Programie Rozwoju Obszarów... Źródło: forum.investmap.pl/viewtopic.php?t=60 |
||||||
© W Krakowie i okolicach design by e-nordstrom |