grzegorz russak
W Krakowie i okolicach

Temat: Festiwal Kaszy i Żurawiny GRYCZAKI 2007
...2007, który odbędzie się w piątek i w sobotę (11 -12 sierpnia 2007r.). Jak co roku będzie na nas czekało wiele atrakcji. Między innymi występny zespołów Vallasky Vojvoda oraz ROMA, pokazy tańca ATLANTA, pojedynki kulinarne, wiele konkursów (m.in. Konkurs na potrawę regionalną oraz Konkurs na janowską nalewkę żurawinową) i atrakcji oraz pokaz kulinarny. W tym roku gwiazdą, która przedstawi nam swój pokaz kulinarny będzie Grzegorz Russak, znawca polskiej kuchni oraz Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. [/center] [center] Jedną z najciekawszych atrakcji będzie "ciągnięcie" TIRA przez trzech stronmanów. Takie wyczyny możemy oglądać tylko na zawodach siłaczy. Serdecznie zapraszamy![/center] [center][/center] [center]REGULAMINY KONKURSÓW [/center] [center]Kliknij powyżej[/center] [center]Dziennik...
Źródło: lja.pl/lja/viewtopic.php?t=1448



Temat: Nowy Łowiec !!!
...się do opinii Dominiki. Prenumeruję Łowca od 1983r, a i starsze numery są w moim posiadaniu. Co z tego że dzisiejszy jest kolorowy ( proszę pokazać dzisiaj miesięcznik, który nie jest kolorowy) skoro treści mało. Minęły czasy, kiedy z niecierpliwością czekałem na nowy numer,a dzisiaj? Na pewno niezastąpiony Kol. Maciej Łogin z zawsze trafnymi spostrzeżeniami ( szkoda że On jeden), jedyny piszący i znający się na tym co pisze w swej dziedzinie Grzegorz Russak, trochę odpowiedzi prawnika ( czasami za dużo interpretacji własnej) i co dalej? Połowa objętości to ogłoszenia i reklamy, trochę artykułów sponsorowanych, czasami trochę porad i to wszystko. Reasumując: należałoby oczekiwać od tak specyficznego czasopisma, aby był dla wszystkich myśliwych swoistym przewodnikiem w tej wspaniałej pasji jaką jest łowiectwo.
Źródło: knieja.pl/forum/viewtopic.php?t=86


Temat: głupoty gadacie
...z przepisami. Trudne to, bo podaje takie nazwy i proporcje, że trzeba tłumaczyć z chińskiego na nasze. Ale mszę w Zakopanem będę pamiętał do końca życia. Górale, jak nikt inny, pokazali swoją wiarę. Musi podawać takie nazwy i proporcje bo bo one pochodzą z przed lat 150 a tym samym są dużo starsze. Teraz wszyscy zachwalają jakieś minestrone, gazpacho, charczo i to jest ciekawe, nawet bardzo ale należy pamiętać, że jak powiedział Grzegorz Russak w Polsce przepisów na zupy jest ponad pół tysiąca. A kto zna takie nazwy jak: becok, bryjka staropolska, chlebówka, gramatka, jusznik, kamuszka, ślepe ryby czy żarnióki.
Źródło: forum.michalkiewicz.pl/viewtopic.php?t=15221


Temat: Newsy 2007
...i agroturystyka. Kontynuacją tego tematu było wystąpienie Grzegorza Russaka, Prezesa Zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, który podkreślił olbrzymią rolę stworzenia oficjalnego systemu wyróżniającego żywność naturalną. Istnieją różne listy tradycyjnych produktów regionalnych, ale nie ma ogólnokrajowego systemu, który byłby rozpoznawalny nie tylko w Polsce, ale przede wszystkim na rynkach zagranicznych. Grzegorz Russak zaprezentował założenia takiego systemu, charakterystykę oraz warunki wytwarzania wyróżnianych produktów. Certyfikacja żywności naturalnej miałaby opierać się na ścisłej współpracy samorządów gospodarczych i terytorialnych. W dalszej części obrad Mieczysław Paradowski, Dyrektor Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich Ministerstwa Rolnictwa mówił o krajowym Programie Rozwoju Obszarów...
Źródło: forum.investmap.pl/viewtopic.php?t=60


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • amed.keep.pl

  • © W Krakowie i okolicach design by e-nordstrom