W Krakowie i okolicach | ||||||
Temat: Międzynarodowe Targi Turystyczne na Śląsku Temat: No to ładnie Panowie - Creamfields 2006 pod Twierdzą Breslau Ja mam na takie "wydarzenia" trochę inne spojrzenie. Przez ostatnich parę lat byłem tzw. HoReCa Sales Rep. lub jak kto woli Promotorem ds. Gastronomii w fajkach i alkoholach. Innymi słowy mój "zakład pracy" to knajpy i dyskoteki: od wiejskich do tych "lansy" i wszelakie imprezy jakie się w nich odbywają...zaliczyłem takich wiele "służbowo" i znam takie klimaty. Wiem jedno...generalnie, patrząc na poziom intelektualny "naszej młodzieży" i wpajając mojej córce "uniwersalne... Źródło: forum.studio-nagran.pl/viewtopic.php?t=2100 Temat: HOTEL PROFIT - 7-8/2007 - Pobierz za darmo! ...przede wszystkim właściciele i dyrektorzy hoteli, restauracji, dużych pensjonatów, ośrodków wczasowych, obiektów uzdrowiskowych i sanatoryjnych. Dociera również do menedżerów wszystkich sieci hotelarskich i gastronomicznych. HOTEL PROFIT adresowany jest do ludzi profesjonalnie związanych z biznesem hotelarskim i gastronomicznym, myślących racjonalnie i perspektywicznie. Hotel Profit to przede wszystkim aktualny przegląd rynku HoReCa, komentarz ekonomiczny, prawny i marketingowy, a także co miesiąc nowe case study dotyczące ciekawego obiektu noclegowego. Numer: 7-8/2007 Data wydania: 01.07.2007 Wydawca: Concept Media Janczak i Wspólnicy Sp.J. ISSN: 1895064S Źródło: audiobooki.fora.pl/a/a,474.html Temat: [kupię] baze adresow email Interesuja mnie aktualne adresy dwoch grup tj HORECA - Hotele restauracje catering Placowki oswiatowe.(przedszkola,szkoły podstawowe,żłobki) prywatne i panstwowe Tylko adresy email, z calej Polski Oferty (ilosc adresow i cena ) prosze wysylac na adres pwrobel@o2.pl Źródło: forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=71016 Temat: Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii, GASTROFOOD, Wina Dla zainteresowanych branżą hotelarską i nie tylko:) W dniach od 18 do 20 listopada 2009 roku w Krakowie przy ul. Centralnej 41A odbędą się: 17. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® 8. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD 7. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO® Godziny otwarcia: 18.11.2009 (środa) - godz. 10.00 - 17.00 19.11.2009 (czwartek) - godz. 10.00 - 18.00 20.11.2009 (piątek) - godz. 10.00 - 16.00 Ceny biletów: 20 zł – dla osób z zaproszeniami po dokonaniu rejestracji przez stronę internetową oraz... Źródło: kaztuj.fora.pl/a/a,396.html Temat: nie wypijemy za zdrowie dzieci w Dzień Dziecka Dobre, dobre Ale ja lubię takie rozwiązania, jestem również za wprowadzaniem zakazu sprzedaży alkholu w od piątku godz. 17:00 do poniedziałku 8:00 rano, włącznie z horecą. Może wtedy to głupie społeczeństwo (bez szacunku dla osób głosujących na PiS) zagłosuje normalnie Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=32979 Temat: Próba przejęcia domeny hotelarz.pl oddalona przez sąd ..."PWS Pro Media - wydawca miesięcznika Hotelarz wystąpił do Sądu Polubownego ds. Domen Internetowych przeciwko prywatnej osobie o ustalenie naruszenia praw w wyniku rejestracji przez nią domeny hotelarz.pl. Po wielomiesięcznym sporze sąd oddalił powództwo i abonentem domeny hotelarz.pl pozostaje nadal prywatna osoba. Abonent domeny hotelarz.pl wydzierżawia sporną domenę firmie EURECO Sp. z o.o., która jest właścicielem portalu www. horeca.pl o tematyce hotelarsko-gastronomicznej. Od grudnia 2005 do maja 2006 pod domeną hotelarz.pl ukazywała się informacja, że pod tym adresem jest budowany serwis internetowy dla hotelarzy i restauratorów. W okresie od lipca 2006 do maja 2007 ze spornej domeny było przekierowanie na stronę internetową powoda, tj. e-hotelarz.pl, na podstawie ustnych uzgodnień pomiędzy Eureco Sp. z o.o. a PWS Pro Media. Jak twierdzi Eureco Sp. z o.o., PWS Pro... Źródło: di.pl/index.php?showtopic=12568 Temat: Literówki - sprzedawalne? ...mogą mieć nieco wyższą wartość od typowych adresów omyłkowych i można je sprzedać nawet jeśli nie mają wielkiego, naturalnego ruchu. Są to nazwy, które przez wiele osób są uznawane za poprawne. Wynika to najczęściej z ich niewiedzy, z ewolucji lub wątpliwości językowych. Przykładem może być ostatnio omawiany na forum opust.pl vs upust.pl. Dla mnie wartościową literówką, którą postanowiłem kupić była horeka.pl (forma poprawna: horeca.pl). Jednak ludzie rozwijają ten skrót na różne sposoby: hotel-restaurant-cafĂŠ hotele-restauracje-catering hotele-restauracje-kawiarnie Zdarza się nawet, że znane w branży gastronomicznej serwisy opisując Targi Źródło: di.pl/index.php?showtopic=36013 Temat: BAKALLAND [BAK] ...owoców, dodatków do ciast, warzyw i owoców w puszkach oraz zdrowej żywności. Spółka sprzedaje swoje produkty w oparciu o własne marki: „Bakalland” i „Uno Premium”, markę produktów ekonomicznych „Fresco”, markę słonych przekąsek „Gorillas”, marki własne największych sieci handlowych oraz bakalie sprzedawane luzem w koszach wystawionych w sklepach, jak również do klientów z kanału HoReCa (hotele, restauracje, catering) i do klientów przemysłowych. Prognoza Bakallandu na bieżący rok obrotowy kończący się 30 czerwca 2007 zakłada osiągnięcie 7,65 mln zł zysku netto oraz 149,5 mln zł przychodów. (ISB) Offline Źródło: makler24.pl/forum/viewtopic.php?t=4145 Temat: Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie Targi HORECA/GASTROFOOD/ENOEXPO 2008 rozpoczną się już od środy 19 listopada, warto więc już teraz zarezerwować sobie czas na uczestnictwo w tym ważnym wydarzeniu. Już po raz szósty odbędą się Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO, które odbędą się w dniach 19-21 listopada 2008 roku (środa, czwartek, piątek) Targi organizowane są wspólnie z 16. Targami Wyposażenia Hoteli i Gastronomii Źródło: zielona-oliwka.com/viewtopic.php?t=1976 Temat: Wyprawy Karpiowo-amurowe Ale Nie Tylko:-) Tą to pewnie("Aro") W Makro Grzesiek dorwał Generalnie w dużych sklepach spożywczych lub hurtowniach spokojnie można takowe dostać(kupują je przede wszystkim gastronomie) Tania tak kuku jak barszcz. Jakości tez nie najlepszej. O wiele lepsza i nie znacznie droższa jest kuku ze znakiem MQ (Makro Quality) lub HS ( Horeca Select). Towar do kupienia wyłącznie w Makro. Polecam właśnie tą kuku a dla niedowiarków napiszę że muszę się na tym znać świadcząc profesjonalną obsługę klienta. . Źródło: splawik.com.pl/index.php?showtopic=11237 Temat: Zarobki inżynierów w Polsce raport statystyczny BDI, październik 2008 ...4 899 155 materiały budowlane 5 961 35 media, reklama, rozrywka 6 052 5 motoryzacja 5 334 108 nieruchomości, development 8 602 19 ochrona środowiska 4 886 18 odzieżowa, włókiennicza 6 048 9 papiernicza 4 025 4 poligrafia 4 627 15 pozostałe 5 057 3 rolnictwo, ogrodnictwo, leśnictwo 4 920 5 służby mundurowe 2 505 2 spożywcza 4 850 48 sprzęt medyczny 5 886 15 stoczniowa 3 450 4 telekomunikacja 5 015 23 transport i logistyka 4 649 18 turystyka, horeca 14 750 2 tworzywa sztuczne 4 391 45 zbrojeniowa 1 907 1 3.3. Wynagrodzenie inzynierów w zależności od liczby podwładnych liczba podwładnych ŚRD POP 0 4 007 686 1-3 5 428 111 4-10 5 410 163 11-25 6 367 118 26-100 6 724 92 powyżej 100 9 659 40 Razem 4 950 1 210 3.4. Wynagrodzenie inzynierów w zależności od lokalizacji miejsca pracy województwo ŚRD POP dolnośląskie 4 868 131 kujawsko-pomorskie 4 935 49 lubelskie 3 411 44 lubuskie 5... Źródło: forum.pclab.pl/index.php?showtopic=416469 Temat: Napisze cv, list motywacyjny masazysty nie ja, ale jesli szukasz dobrej roboty - to ty http://www. horeca.pl/praca/poradnik/ List motywacyjny - czy kogoś to w ogóle dzisiaj jeszcze interesuje? List motywacyjny jest jednym z elementów procesu rekrutacji i nie został wymyślony bez powodu. Rekruterom zależy na tym, aby - przed podjęciem decyzji o zaproszeniu kandydatów na rozmowę kwalifikacyjną - choć w małym stopniu poznać kandydata. Z CV im się to nie uda. List motywacyjny to w pewnym stopniu umożliwi. Przyłóż się do... Źródło: forum.e-masaz.pl/viewtopic.php?t=234 Temat: komunia i inne przyjęcia ...(można je robić w excelu jak kto lubi, ja jestem analogowa i używam kartek) danej potrawy to rozpisanie jej składnikow na czynniki pierwsze i robienie rzetelnej wyceny. Pamiętamy oczywiście o przemnożeniu ilości produktów w zalezności od tego, ile porcji przewidujemy (większość przepisów zakłada porcje dla 4 osób). Pozycje jak sól, tymianek i pomniejsze wpisujemy raz jeden w większej nieco ilości typu 1 kg soli, pudełko tymianku (ja używam HoReCa), tak samo sumujemy jaja, mąkę i wszystkie składniki, które są -ogólnie rzecz biorąc- bazowe. Robiąc wycenę posiłkujemy się własną pamiecią lub ostatecznie możemy wrzucić dany produkt w wujka Google i zobaczyć, jakie obecnie ceny np. kukurydzy w puszce chodzą na mieście. Zawsze zaokrąglamy grosze- zaokrąglamy w górę, nigdy w dół. Bardzo szybko uświadamiamy tez sobie, że zupa z pieczonej papryki jest beznadziejnym... Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=69560 Temat: Masaż - oddam ciało w dobre ręce artykul z portalu hotelarskiego, opisujacy proces rekrutacji masazystow do spa http://www. horeca.pl/vade...lness/art6.html Hasło masażysta wywołuje w naszej świadomości szereg skojarzeń, które niekoniecznie odpowiadają ogólnie przyjętym wyobrażeniom na temat kim jest, a co najważniejsze kim powinien być, jako osoba wykonująca ten zawód. Zazwyczaj myślimy, że to z pewnością barczysty mężczyzna, przypominający swoją sylwetką antycznego atletę. Sam masaż z kolei nierzadko kojarzy się nam po... Źródło: forum.e-masaz.pl/viewtopic.php?t=988 Temat: Już za 2 dni impreza dla branży gastronomicznej i HoReCa! Pracujesz w branży hotelarskiej, jesteś właścicielem hotelu lub planujesz nim być? Nie czekaj, przyjdź na największe targi dla branży HoReCa! Od 24 do 26 marca w Warszawie w nowej hali na ul. Marsa 56c odbędą się 14 targi EuroGastro dla branży Gastronomicznej. Jest to największa tego typu impreza w Polsce. Ideą targów EuroGastro jest przedstawienie pełnej i różnorodnej oferty produktów, usług i rozwiązań dla gastronomii. Na EuroGastro obecni są przedstawiciele wiodących firm z Polski i z zagranicy, co stanowi znakomitą okazją do porównania ich oferty,... Źródło: forum.hotelarze.pl/viewtopic.php?t=2094 Temat: palenie w lokalach ...nie mozna nigdzie palic to nigdzie wiec szanse sa wyrownane. drtz szanuję Twoje zdanie w sprawie, ale nie przytaczaj argumentów na siłę... Od lat funkcjonują lokale przeróżnego typu, które zabraniały palenia - od kawiarni i pubów przez knajpy i restauracje do dużych sal bankietowych włącznie - to właściciele decydowali o tym, czy pozwalają palić czy nie. Uwierz mi, pracowałem w koncernie tytoniowym, również w kanale zwanym HoReCa i rozmawiałem z właścicielami. Źródło: zapasowe.fora.pl/a/a,13203.html Temat: Wiwat Japonia i Ogólnopolski Festiwal Sushi 2010 ...przez jury złożone z największych polskich i zagranicznych specjalistów. W jury zasiądą m.in.: Ryszard Dymny - Prezes firmy Kuchnie Świata Dariusz Richter - specjalista ds. kuchni japońskiej w Kuchniach Świata, wybitny fachowiec kuchni i kultury japońskiej reprezentant Ambasady Japońskiej Tomasz Szymankiewicz - znany polski Sushimaster, szef kuchni z wieloletnim stażem zawodowym Iwona Byra - redaktor naczelna portalu Horeca.pl i magazynu Źródło: skj.fora.pl/a/a,691.html Temat: INTERNORGA targi branży HoReCa INTERNORGA - Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa 12 – 17 marca 2010 roku odbędzie się 84-ta edycja najstarszych i największych targów branży hotelarskiej i gastronomicznej w Europie – targów INTERNORGA w Hamburgu. Targi INTERNORGA to jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży HoReCa na świecie, o czym świadczy liczba wystawców i zwiedzających, powierzchnia wystawiennicza oraz najwyższa jakość targów. Co roku w targach biorą udział niemal wszystkie znane i uznane firmy branży hotelarsko – gastronomicznej i piekarsko – cukierniczej. Podczas tegorocznych targów w 11 halach wystawienniczych o łącznej powierzchni 87.000 m2 swoje markowe produkty, a także nowości w zakresie sprzętu i usług w... Źródło: forum.hotelarze.pl/viewtopic.php?t=2040 Temat: "Film dla biznesu" 20 maja 2010 w Warszawie 20 maja 2010 roku w Warszawie w Sali Balowej Ziemiaństwa Polskiego Centrum Konferencyjno-Szkoleniowego przy ul. Kopernika 30 odbędzie się pierwsze w Polsce seminarium "Film dla Biznesu" www.filmdlabiznesu.pl I edycja adresowana jest przede wszystkim dla branży turystycznej i HoReCa - ale również dla wszystkich zainteresowanych filmowym marketingiem internetowym. Celem seminarium jest wszechstronne zaprezentowanie filmu jako skutecznego narzędzia komunikacji, marketingu, PR i biznesu. Szczegółowe informacje n/t seminarium "Film dla biznesu' znajdują się w serwisie internetowym www.filmdlabiznesu.pl Źródło: forumomarketingu.pl/viewtopic.php?t=588 Temat: Praktyki wakacyjne - zgłoś się! Zaplanuj swoje wakacje! Dołącz do naszego zespołu i sprawdź jak pracuje się w międzynarodowym koncernie spożywczym! Weź udział w projekcie „Letnia praktyka z NestlĂŠ” w działach Trade Marketing i HoReCa NestlĂŠ Ice Cream Jeśli jesteś osobą otwartą i ciekawą świata, która każdego dnia lubi poznawać coś nowego, to podczas praktyki w NestlĂŠ nie będziesz narzekać na brak takich okazji. Program 'Letnia Praktyka z NestlĂŠ' skierowany jest właśnie do osób aktywnie szukających nowych wyzwań. Nad wszystkim czuwa Twój opiekun praktyki, czyli bezpośredni przełożony. Służyć będzie Ci pomocą, konstruktywną oceną... Źródło: weko.fora.pl/a/a,313.html Temat: Próba przejęcia domeny hotelarz.pl oddalona przez sąd Ciekawe orzeczenie. Dzięki za info Grzegorzu. Chociaż nie powinno mieć nic do rzeczy, że domena jest przekierowana na inny serwis - w tym wypadku Horeca.pl, bo samo słowo "hotelarz" znajduje się w słowniku: hotel (Europa) (fr. hĂ´tel z łc. hospitalis ‘gościnny’) ekon., turyst. przedsiębiorstwo oferujące kompleksową lub częściową obsługę mieszkalną: pokoje o wysokim lub średnim standardzie, wyżywienie, często dostępność do obiektów sportowych i rekreacyjnych itp., gł. osobom przebywającym poza miejscem stałego zamieszkania; także... Źródło: di.pl/index.php?showtopic=12568 |
||||||
© W Krakowie i okolicach design by e-nordstrom |