Temat: Jakie cło na wino ? Pozostały moszcz winogronowy w trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu (czyli wino)
po pierwsze: wymagane dokumenty
wcześniejszy nadzór - pozwolenie z Ministerstwa graniczna kontrola sanitarna
kontrola jakości handlowej
po drugie: cło
Jeżeli cena importowa jest wyższa lub równa: 42.5 EUR/hl stawka stosowana wynosi: 40 % + 20.6 EUR/100 kg
Jeżeli cena importowa jest wyższa lub równa: 41.7 EUR/hl stawka stosowana wynosi: 40 % + 0.8 EUR/hl + 20.6 EUR/100 kg
Jeżeli cena importowa jest wyższa lub równa: 40.8 EUR/hl stawka stosowana wynosi: 40 % + 1.7 EUR/hl + 20.6 EUR/100 kg
Jeżeli cena importowa... Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,382,24269034,24269034,Jakie_clo_na_wino_.html
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plamed.keep.pl
|
|